Hrady.cz
Pozdně gotická boží muka zřejmě lidovho umělce z r. 1596. Od roku 1958 patří mezi chráněné kulturní památky ČR. Zchátralá boží muka byla roku 2012 celkově zrekonstruována. Polygonální sloup na hranolovém podstavci nese čtyřbokou hlavici s reliéfy Kristova utrpení přecházející v kamenný kříž.
Graficke pismenko Pozdně gotická boží muka pocházejí z konce 16. stol. - nesou vytesaný letopočet 1596. Muka vytvořil patrně lidový umělec. Od roku 1958 patří mezi chráněné kulturní památky ČR. Boží muka postupem času velmi zchátrala, roku 2012 byla proto celkově zrekonstruována.
E.H. podle http://www.nove-dvory.cz; info obec; http://monumnet.npu.cz; E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech 2., Academia 1978, 17.12. 2013

popis

Boží muka tvoří polygonální sloup stojící na dvakrát odstupněném hranolovém podstavci, sloup nese čtyřbokou hlavici s reliéfy Kristova utrpení, hlavice přechází v kamenný kříž. Boží muka jsou vytesaná z pískovce.
    E.H. podle E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech 2., Academia 1978, 17.12. 2013

křížek, boží muka