Hrady.cz
Původní barokní zámek z první pol. 18. stol., majitel neznámý. V r. 1901 přestavěn rytířem Gastonem Malmannem ze Skřivan do novorenesanční podoby. Od r. 1913 majitel prof. dr. Václav Piťha. Po r. 1945 ve státním vlastnictví.
Hlavní průčelí z parku
© Pavel Vítek 01/2006
Graficke pismenko Zámek v Myštěvsi leží 10 km severovýchodně od Nového Bydžova a 9 km jihozápadně od Hořic a od vlastní vesnice Myštěves 2 km severně. Zámek je dostupný buď pěšky z obce Myštěves, kam dojedeme autobusem a nebo 3 km východně z železniční stanice Ohnišťany na trati Chlumec nad Cidlinou – Ostroměř.
Zámek není veřejnosti přístupný, slouží jako hotel a patří k místnímu golfovému hřišti.
V okolí můžeme navštívit město Nový Bydžov, s hezkým náměstím, kterému vévodí pseudogotická radnice a nebo město Hořice. 12 km jihovýchodně pak můžeme navštívit pseudogotický harrachovský zámek Hrádek u Nechanic.
2.1. 2006

historie

Myštěveský zámek byl postaven v první polovině 18. stol. v barokním slohu. Stavebník není znám. Asi jím byl některý z majitelů nedalekých Skřivan, kam tehdy Myštěves náležela. V r. 1901 byl zámek přestavěn tehdejším majitelem průmyslníkem rytířem Gastonem Malmannem ze Skřivan do novorenesanční podoby. V r. 1913 zámek koupil profesor pražské lékařské fakulty dr. Václav Piťha. Od r. 1945 byl zámek využíván různými státními organizacemi, převážně

Hradec Králové  (HK)
    Myštěves