Hrady.cz
Rozhledna (30 m, 494 m n. m.) byla postavena v l. 2004 - 2009 současně s pensionem Rumburak s rekreačním areálem. Rozhlednu nechali postavit manželé Pyskovi, majitelé pensionu. Z vyhlídkové plošiny (26 m) je krásný výhled na Vranovskou přehradu a její okolí, za dobré viditelnosti jsou vidět i Alpy.
Rozhledna je součástí sportovně-rekreačního areálu s penzionem Rumburak. Areál s rozhlednou leží u silnice k hradu Bítov.

historie

Rozhledna Rumburak byla vybudovaná v letech 2004 - 2009 současně s pensionem Rumburak a turisticko-rekreačním areálem, jehož je součástí. Jméno dostala po ochočeném krkavci majitelů, jehož socha je výraznou ozdobou areálu ((sochař Michal Olšiak). Rozhledna byla pro veřejnost otevřena 4. 7. 2009. Rozhlednu nechali postavit majitelé areálu, manželé Pyskovi, poté, co koupili rozestavěný penzion. Penzion s rozhlednou stojí na úpatí Velkého kopce

Menu a stránka samotná se upravuje...

WC, Rodiny s dětmi, Restaurace, Parkoviště, Rezervace, Ubytování, Pronájem prostor, Svatby, Samostatné prohlídky
    věž
    rozhledna