Hrady.cz
Kamenná rozhledna o výšce 10 m byla postavena r. 1801 v podobě romantické umělé zříceniny hradu jako součást zámeckého anglického parku, který dal založit kolem r. 1800 hrabě Eduard Collalto (arch. Anton Ortner). Po zkonfiskování majetku Collaltů r. 1946 rozhledna zchátrala. Nejstarší rozhledna ČR.
Graficke pismenko Rozhledna je přístupná na vlastní nebezpečí, vystoupit se na ní nedá, protože chybí schodiště. Na pokladně zámku Uherčice je možné získat razítko rozhledny. Zámecké parky jsou volně přístupné, bezbariérový přístup.

historie

Kamenná rozhledna o výšce 10 m v podobě umělé hradní zříceniny dotvářela romantickou atmosféru parku u zámku Uherčice. Jedná se o nejstarší rozhlednu na českém území, byla postavena roku 1801. Anglický park dal založit kolem roku 1800 hrabě Eduard Collalto, autorem projektu úprav parku byl vídeňský dvorní divadelní architekt Anton Ortner. Po zkonfiskování majetku rodu Collaltů r. 1946 byla rozhledna ponechána svému osudu a bez údržby chátrala.

věž
    rozhledna