Hrady.cz
Zámek postavený v 2. pol. 18. stol. Za Alfréda Windischgrätze uváděn jako zpustlý po rozsáhlém požáru. Alfréd ho nechal opravit a přejmenovat spolu s přilehlou obcí na Alfrédov.
stav k 05/2013
Graficke pismenko Zámeček má jednoduchou fasádu, přední i zadní průčelí členěné rizalitem. Přední vstup je zdobený jednoduchým kamenným ostěním s uchy a kartuší. Přízemí je klenuté křížovými klenbami a valenými klenbami s výsečemi. Nad I. obytným patrem je ještě jedno hospodářské polopatro, které sloužilo jako sýpka, jak naznačují třeba malá okna s dochovanými kamennými ostěními. Naposledy byl opravován v roce 1919, jak uvádí malý portálek a potom až v roce 1983, už jako majetek Státního statku. Statku sloužil hlavně pro bytové účely, ale i jako sklady a kanceláře. Dnes je to malá, nenápadná stavba, ležící ve dvoře, který je umístěn nad rybníčkem ...
4.7. 2002

Alfrédov 5/2011
    V současné době probíhá v objektu zámečku Alfrédov a přilehlých hospodářských objektech velkorysá rekonstrukce. Areál zakoupil soukromý vlastník a přestavuje budovy na hotel. Část již je dnes v provozu - včetně wellnesu a dalších služeb. Přes ulici ve směru na Kostelec je docela pěkné golfové hřiště. Původní romantika místa ustoupila komerčním záměrům , ale je asi dobře, že zámeček nepodlehl "zubu času". 18.5.2011
    Oldřiška Samková , 19.5. 2011

historie

Tato ves je známá již od středověku, první zmínka pochází z roku 1239, tehdy se ale jmenovala Všelice a patřila pod blízký kladrubský klášter. V 15. století zde kladrubští nechali postavit hospodářský dvůr, který byl často zastavován, ale po roce 1563 opět vyplacen. Ale v 17. století je ves výslovně uváděna jako pustá. V 2. pol. 18. století nejspíš byl na místě bývalé vesnice postaven zámeček. Byla to spíše menší patrová stavba obdélníkového

Naďa Zíková, 4.7. 2002
    Alfrédov
    Malá vesnička Všetice, v níž později vznikl zámek Alfrédov, je poprvé doložena v r. 1239 jako majetek kladrubského kláštera. V 15. století zde stál jen dvůr, který byl zastavován a po r. 1563 opět klášterem vyplacen. O zámku ve Všeticích píše jen J. G. Sommer, podle něhož byl tento objekt postaven za opata Amanda Streera, který zemřel r. 1783. V Sommerově době, tj. ve 40. letech 19. století, byl zámek neobyvatelný, protože vyhořel. Stály u něj

Hrady, zámky a Tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku, Západní Čechy, 22.1. 2003

Tachov  (TC)