Hrady.cz
Ocelová rozhledna (50 m, 835 m n. m.) byla postavena na místě pův. kamenné Kempfovy rozhledny (10 m), která zde stávala v l. 1932-81 (v 2. pol. 20. stol. zchátrala, stržena). Nová rozhledna byla postavena r. 2008 ve spolupráci spolku Krudum o.p.s. a společností Loketské městské lesy a Český Telecom.
Graficke pismenko Rozhledna stojí na hoře Krudum (Chrudim) v severní části Slavkovského lesa, cca 8 km od Západního Slavkova a cca 10 km od Sokolova. Rozhledna je volně přístupná od dubna do října s výjimkou výrazně nepříznivého počasí (silný vítr, bouře).
10.5. 2013

historie

Ocelová rozhledna (50 m, 835 m n. m.) byla postavena na místě starší, kamenné rozhledny. Původní Kempfova rozhledna (10 m), která měla podobu čtyřhranné věže s cimbuřím, byla postavena r. 1932 na počest významného lékaře a rodáka z Krásenského Lánu, Andrease Kempfa (1865-1929), který měl silný vztah ke svému rodnému kraji, o rozhledně na hoře Krudum snil a založil fond na její výstavbu. Hlavní zásluhu na vybudování rozhledny měl nakonec

E.H. podle http://www.slavkovsky-les.cz, http://rozhledny.webzdarma.cz, Rozhledny a vyhlídky v kraji západočeských lázní, J. Nouza, Nakl. 555 r. 2001, 11.5. 2013

věž
    rozhledna