Hrady.cz
Tvrz byla postavena roku 1366 jako věžovitá, dvoupatrová stavba s dřevěnou nástavbou na krakorcích. Kolem byl vodní příkop s padacím mostem. V 17. stol. byla přestavěna na sýpku.
Graficke pismenko Ve Svojšicích můžete objevit tvrz, která nese jméno po Svojšovi, jednom z bratří, domnělých předků pánů z Velhartic, kteří jsou připomínáni r. 1178. Tvrz byla postavena počátkem 14. století a v pramenech je uváděna r. 1366 jako dvoupatrová věžovitá stavba s dřevěnou nástavbou na krakorcích. Tvrz byla obklopená vodním příkopem s padacím mostem. Ve století 17. byla jako u většiny tvrzí, přestavěna na sýpku. Vedle stojí barokní zámeček z 18. století.
14.3. 2004

turistické

Majitele tvre jsem náhodou potkal při návštěvě nedalekého hradu, je to skvělý člověk a pozval mě na návštěvu jeho tvrze,opravuje ji a konají se v ní i akce a výstavy, pokud zazvoníte a slušně pozdravíte, jistě vám rád tvrz ukáže. Pokud zrovna nebude doma a narazíte na jeho neméně příjemnou dceru a bude mít čas, určitě se do tvrze podíváte. Jedna zajímavost – majitel tvrdí, že při čištění přilehlého rybníka uprostřed narazil na základy stavby a

Klatovy  ( KT)
    Petrovice u Sušice