Hrady.cz
Židovský hřbitov byl založen snad koncem 18. stol., nejstarší náhrobek je z r. 1833. Pravidelně využíván do 60. let 19. stol., poslední pohřeb se zde konal r. 1915. Za 2. sv. války zpustošen nacisty, od té doby nebyl opravován. Zachovalo se zde 26 náhrobků rustikálního typu. Hřbitov pomalu chátrá.
Židovský hřbitov leží přibližně 500 m nad vesnicí Arnoltov jihozápadním směrem, v březovém háji v blízkosti obory.
6.2. 2013

historie

První zmínky o židovské komunitě v Arnoltově pocházejí již z poloviny 17. století, k jejímu nárůstu došlo v polovině následujícího století. Do dnešních dob se nezachovaly židovské domky ani synagoga, a tak jedinou památkou na kdysi početnou komunitu zůstává náletovými dřevinami zarůstající hřbitov. Hřbitov o rozloze 1888 m2 byl nejspíš založen již koncem 18. století, nejstarší dochovaná náhrobní stéla na tomto hřbitově však pochází až z r.

Jan Boukal, E.H. zdroje: R. Beranová -Vaicová: Zaniklé obce na Sokolovsku, Sokolov 2005, http://kvmuz.cz, http://www.zanikleobce.cz, Židovské památky Čech, B. Rozkošná P. Jakubec, Era 2004, 5.2. 2013

židovské památky
    Karlovarský kraj