Hrady.cz
Kamenná rozhledna (13 m vysoká, 496 m n. m.), která je zároveň kovářským muzeem, byla postavena roku 2011 uměleckým kovářem Ladislavem Dobešem, který také navrhl její podobu. Na krytou dřevěnou vyhlídku vede 50 schodů, návštěvníkům je k dispozici dalekohled.
Rozhledna Kovářka

Rozhledna s kovářským muzeem

Graficke pismenko Součástí rozhledny je kovářské muzeum, kde je průvodcem majitel, stavitel a kovář v jedné osobě pan Ladislav Dobeš. Rozhledna i muzeum jsou snadno dostupné autem, na místě je parkoviště. Na vyhlídkové plošině si můžete zapůjčit dalekohled. Vstupné je dobrovolné.
Otevřeno je celoročně, každý pátek od 11.00 do 17.00 hodin. Mimo tuto dobu je možno si domluvit návštěvu individuálně.
Michal Kupsa, 6.1. 2013

Rozhledna Kovářka
    Kamennou rozhlednu, která je zároveň kovářským muzeem, se rozhodl postavit místní umělecký kovář a sběratel, pan Ladislav Dobeš. Rozhledna byla postavena s pomocí dotace z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Výstavba rozhledny byla zahájena dne 16.5.2011 a hrubá stavba byla hotová za rekordních 36 dnů. Dalších několik týdnů trvaly dokončovací práce. Slavnostní otevření rozhledny se konalo 13.4.2012. Rozhledna je unikátní v několika ohledech

popis

Kamenná rozhledna (13 m vysoká) s ocelovým točitým schodištěm a krytým dřevěným vyhlídkovým ochozem. Rozhledna je zároveň muzeem kovářství – expozice je umístěna jak ve věži, tak na nádvoří u rozhledny.

Samostatné prohlídky, Parkoviště
    věž