Hrady.cz
Vodárenská věž na břehu Kovářského rybníka. Počátkem 18. století postavena hrabětem Věžníkem pro zásobování zámku a rozlehlé zahrady. Úpravy v 80. letech 19. století, od II. světové války bez využití, silně zchátralá.
Věž u Nových Dvorů
Graficke pismenko Nedaleko silnice na dohled od zámku s unikátní arkádovou chodbou u Kovářského rybníka je možné nalézt tuto vodárenskou věž. Jedná se o barokní stavbu pocházející ze začátku 18. století. Byla postavena za hraběte Bernarda Věžníka a sloužila pro zásobování vodou zámku a části zámecké zahrady. Byla upravována v 80tých letech 19. století. Ve stoletím dvacátém ještě dostala nové vybavení. Věž přestala být využívána po druhé světové válce. Dnes je ve velmi špatném stavu a hrozí zřícení.

věž
    vodárenská