Hrady.cz
Skromné pozůstatky skalního hradu založeného pravděpodobně ve 13. století. Roku 1318 zde pobýval Půta z Vidimi. Doba zániku hradu není známa. Do dnes dochována jedna tesaná místnůstka, cisterna a draže po trámech.
Místo Hradu Starý Zámek
Graficke pismenko Zbytky skalního hradu je možné nalézt asi 1 km od Horní Vidimi po modré turistické značce. Zachovala se jedna tesaná místnůstka a spousta draží, které dávají tušit jak hrad asi vypadal.
28.5. 2002

turistické

Jen doplním, že na předhradí můžete ještě vidět okrouhlou, do pískovce vytesanou pískovnu... a několik set metrů výše ve svahu za ní je ještě jedno zajímavé místo. Jedná se o místnůsku vytesanou do podloží, na odvrácené straně od hradu oddělenou jakýmsi příkopem. Že by pozůstatek nějakého předsunutého opevnění?
    Filip Matoušek, 5.9. 2006

historie

Nedaleko Vidimi se nalézá zvláštní skála, která se nazývá Starý zámek. Zde je možné nalézt různé ve skále vytesané komory a schody, zasypanou studnu a přes cestu další vytesanou místnost. Roku 1318 zde pobýval Půta z Vidimi, který měl v držení ves Kostelec.

Mělník  (ME)
    Vidim