Hrady.cz
Hřbitov o rozloze 1183 m2 byl založen v 17. století. Dochovalo se cca 100 náhrobků, nejstarší je datován rokem 1687. Část nejstarších náhrobních kamenů je zazděna do hřbitovní zdi. Hřbitov byl užíván do počátku 2. světové války, poté chátral. Je jen těžce přístupný, obklopený soukromými pozemky.
© Milan Caha 10/2012
Graficke pismenko Hřbitov je jen obtížně přístupný, je obklopen soukromými pozemky, částečně obehnanými plotem. Prohlédnout si jej lze z cesty, která odbočuje ze silnice č. 150 (ve směru na Louňovice) doleva za rybníkem.
10.10. 2012

historie

Židovské obyvatelstvo je v Načeradci doloženo od prvé poloviny 16. století. Největší počet Židů zde žil na konci 19. století (r. 1880), tehdy to bylo 132 lidí. V roce 1930 zde už žilo pouhých 11 židovských obyvatel. Hřbitov o rozloze 1183 m2 byl založen v 2. polovině 17. století. Z doby založení se zachovalo několik náhrobků. Část těch nejstarších je zazděna do hřbitovní zdi z lomového kamene. Celkem se na ploše hřbitova dochovalo cca 100

Milan Caha (zdroj: Blanka Rozkošná, Pavel Jakubec: Židovské památky Čech, Era 2004), 10.10. 2012