Hrady.cz
Studánka sv. Anny byla dlouho neudržovaná, v roce 2011 ji však obnovil a přístup k ní upravil Sbor dobrovolných hasičů Trhového Štěpánova. Dne 7.8.2011 se u studánky konala slavnostní pobožnost a byla posvěcena farním vikářem, Msgr. Markem Martiškou. Studánka leží na zelené turistické trase.
studánka sv. Anny

Studánka u sv. Anny

Graficke pismenko Studánka sv. Anny leží u lesní cesty mezi Ratajemi a Trhovým Štěpánovem, kudy vede zelená turistická trasa. Studánka leží v oblasti Mikroregionu Český smaragd, sdružení osmi obcí, které si klade za cíl zvelebování a zkvalitňování místního prostředí a další rozvoj za spolupráce obcí.
Hana Kubikova, E. Horáková, 1.10. 2012

historie

Studánka sv. Anny byla dlouhá léta zapomenutá a zarostlá. V roce 2011 ji obnovil a přístup k ní upravil Sbor dobrovolných hasičů Trhového Štěpánova. Dne 7.8.2011 se u ní konala pobožnost a byla posvěcena farním vikářem, Msgr. Markem Martiškou.

Benešov  (BN)
    Rataje