Hrady.cz
Zámek z první poloviny 18. století. Po odkoupení zámku městem Vítkov přeměněn v nemocnici. Nemocniční budova, která byla původně zámečkem, byla v sedmdesátých letech 20. století zbourána.
Zámek ve Vítkově
Západně od této budovy stával v areálu nemocnice zámek
© Pavel Vítek 07/2011
Graficke pismenko Město Vítkov leží 27 km jižně od Opavy a 17 km severozápadně od Fulneku. Městem prochází železniční trať Suchdol nad Odrou - Budišov nad Budišovkou. Městem neprochází žádná hlavní silnice. Vítkovská nemocnice, v jejímž areálu se bývalý zámeček nacházel, leží při silnici do Melče po pravé straně.

historie

Vítkov se poprvé písemně připomíná roku 1301. V letech 1713–1714 dal tehdejší majitel vítkovského panství F. K. Wipplar z Ulschitz postavit barokní zámeček na Horní Vsi u Vítkova. V roce 1802 zakoupil panství Emanuel Záviše z Osenic a v roce 1875 jej koupilo samotné město Vítkov a s městem Horní Ves splynula. Zakoupením panství město zámeček přeměnilo v nemocnici. Vítkovská nemocnice je součástí nemocnice v Novém Jičíně. Okolo bývalého zámečku

zaniklý
     Opava  (OP)