Hrady.cz
ParaZOO byla otevřena 2.6.2012 po asi roční rekonstrukci Záchranné stanice v Podblanickém ekocentru ČSOP. Záchranná stanice zde byla od r. 1994. R. 2011 byla léčebná část stanice oddělena a místo bylo upraveno výhradně na expozici zvířat, které nebylo možné po ošetření vypustit zpět do přírody.
Pohled do zahrady přes biotopové jezírko
Graficke pismenko Nová paraZOO byla otevřena 2. 6. 2012 po zhruba roční rekonstrukci Záchranné stanice v Podblanickém ekocentru Českého svazu ochránců přírody ve Vlašimi. Jedná se o expozici živočichů, žijících běžně na území ČR, kteří byli přijati k ošetření na Záchranné stanici, ale pro následky jejich zranění již nebylo možné je vrátit zpět do volné přírody.
Záchranná stanice sídlila v místě od r. 1994. Po dokončení nového léčebného areálu u obce Pavlovice byla léčebná část stanice oddělena a zahrada byla zrekonstruována výhradně k expozičním a vzdělávacím účelům.
18.8. 2012

popis

ParaZOO je unikátní expozicí volně žijících živočichů České republiky. Uvidíte zde vydru, rysa, výry, krkavce, čápy, nejrůznější dravce a řadu dalších zvířat, která byla přijata do Záchranné stanice, avšak pro trvalé následky zranění již nemohou být vypuštěna zpět do volné přírody. Návštěvníci si mohou zvířata nejen prohlédnout, ale seznámí se také s jejich příběhy a zároveň se můžou naučit, jak zvířatům v přírodě pomáhat. Součástí zahrady je

Michala Musilová, 17.8. 2012

WC, Rodiny s dětmi, Program pro školy, Suvenýry, Úschovna kol, Ubytování, Samostatné prohlídky