Hrady.cz
Zámek byl postaven v l. 1823–26 Janem Jiřím. Jeho syn Kašpar byl r. 1824 povýšen do šlech. stavu a obdržel přídomek "z Helmfeldu". Rodině Wilhelmů patřil zámek až do r. 1945. Později byl užíván stát. statkem jako byty. Dnes je nevyužíván.
Graficke pismenko Zámek Starý Rybník leží 5 km severně od Františkových Lázní v těsné blízkosti zříceniny hradu Starý Rybník.
K objektům se lze pohodlně dostat autem, nebo po červené turistické značce z Františkových Lázní,cca 9 km.
Petom, 16.5. 2004

historie

Po požáru starého hradu v r.1792 si tehdejší majitel Starého Rybníka Jan Jiří Wilhelm postavil v jeho severním sousedství v l.1823 – 1826 empírový zámek. Zámek ve Starém Rybníku je velká obdélníková jednopatrová budova s devíti okenními osami,dvěma portálky a mansardovou střechou.Nádvorní průčelí má plochý rizalit ukončený trojúhelníkovým štítem.
    Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Západní Čechy, 16.5. 2004

Karlovarský kraj