Hrady.cz
Soukromou expozici letecké a vojenské techniky otevřel p. Karel Tarantík r. 1993. Mezi vystavenými exponáty je přibl. 60 průzkumných, stíhacích i bombardovacích letounů, vrtulníků a cca 16 tanků a další vojen. techniky a řada rarit (letoun F-104, Mirage III R, filmová maketa stíhačky Spitfire).
Iljušin Il-14
Graficke pismenko Air park se nachází ve Zruči u Plzně, 5 km severně od Plzně.
Air park – soukromá sbírka techniky – je určena příznivcům letadel a vojenské techniky. Najdete zde 22 typů letadel včetně několika rarit (např. F-104, CF-104D, Mirage III R, SMB-2, Su-7U, MiG-21 č.1207, trup letadla C-3A) a výstavu obrněné techniky (tanky, děla, obrněnci), především historických tanků z 2. světové války.
Velkou atrakcí pro návštěvníky je také model stíhačky Spitfire z filmu Tmavomodrý svět.

turistické

vstupné: dospělí 100,- Kč děti 50,- Kč prohlídka letadla Iljušin Il-14 s průvodkyní-stevardkou 20,- Kč Průvodkyně vás seznámí s historií letadla s možností nastoupit do prostoru posádky a kapitána. Prohlídka je možná o víkendech a denně v obd. letních prázdnin. fotografování a pořizování videozáznamu ZDARMA
    1.5. 2012

historie

Soukromou expozici letecké a vojenské techniky Air Park otevřel ve Zruči u Plzně r. 1993 pan Karel Tarantík. Mezi vystavenými exponáty průzkumných, stíhacích i bombardovacích letounů, vrtulníků, tanků, děl a další vojenské techniky zaujme letoun F-104 s přezdívkou „Starfighter“, který patří mezi rarity (dále CF-104D, Mirage III R, SMB-2, Su-7U, MiG-21 č.1207) nebo maketa legendární stíhačky Spitfire, na které létali čeští letci v Anglii za I. a

Občerstvení, Parkoviště, Suvenýry, Samostatné prohlídky
    technická památka