Hrady.cz
Věž postavena roku 1831 hrabětem Jindřichem Vilémem Haugwitzem pro potřeby zemského měření. Dle dobových pramenů měla o jedno patro více, které bylo sneseno po prohrané rakousko-pruské válce v roce 1866.
Rozhledna Babylon
Stav červen 2008
Graficke pismenko Nejstarší rozhledna oblasti Českomoravské vrchoviny se nachází na temeni Zeleného vrchu nad obcí Kramolín. Je přístupná o sobotách a nedělích od 14 do 17 hod.
28.5. 2002

historie

Věž postavena r.1831 hrabětem Jindřichem Vilémem Haugwitzem pro potřeby zemského měření.Plnila i funkci ozdoby parku náležejícího k rodinnému loveckému zámečku Vlčí kopec ležícímu nedaleko odtud. Věž měří 40 metrů,dle dobových pramenů byla vyšší o jedno patro,které údajně bylo sneseno po prohrané válce Rakousko-Prusko v roce 1866. Z věže krásný rozhled do širokého okolí. Vstup každou neděli pravidelně,možno i v jinou dobu po dohodě se

věž
    rozhledna