Hrady.cz
Hranolová zděná zvonice z roku 1351. V 16. století byly do ní na náklady obce pořízeny tři nové zvony. Nápis na velkém zvonu byl datován rokem 1518. Stejně jako kostel byla po požáru v 18. století barokně přestavěna. Podle tradovaných informací nějakou dobu sloužila rovněž jako solnice.
zvonice v Čechticích
© Milan Caha 04/2011
Graficke pismenko Hranolová zděná zvonice z roku 1351 se nachází severně od kostela. V 16. století byly do ní na náklady obce pořízeny tři nové zvony. Nápis na velkém zvonu byl datován r. 1518. Stejně jako kostel byla v 18. století barokně přestavěna po požáru. Podle tradice sloužila budova též k uskladnění soli. Nemuselo se ale jednat o sůl kuchyňskou, nýbrž o sanytr (dusičnan draselný), který byl surovinou pro výrobu střelného prachu. Sanytr byl získáván z exkrementů hospodářských zvířat a byl odváděn pro potřeby armády. U zvonice se nachází i památník obětem první a druhé světové války.