Hrady.cz
Pozdně barokní kaple byla postavena r. 1766 na lobkovických pozemcích. R. 1848 kaple vyhořela. Při její renovaci r. 1854 byl značně setřen její barokní ráz. Znovu opravena r. 1964 a v l. 2008-2009. Obdélná kaple s odsazeným presbytářem, hranolovou věží s hodinami, fasádu zdobí zdvojené pilastry.
kaple sv. Antonína Paduánského
Graficke pismenko Obec Vrutice se nachází v okrese Litoměřice, kraj Ústecký. Kapli sv. Antonína naleznete těsně podél sinice č. 261 která vsí prochází od Litoměřic dále do Štětí. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1088. Kaple ve Vrutici byla postavena v roce 1766 a je zasvěcena sv. Antonínu Paduánskému.

František Kinař, 7.9. 2012

historie

Pozdně barokní kaple sv. Antonína Paduánského ve Vrutici byla postavena v roce 1766 na lobkovických pozemcích. U kaple se pořádaly velké " Antonínské poutě". V roce 1848 kaple vyhořela, žár požáru roztavil i zvony. V roce 1854 byla kaple zrenovována. Při obnově byl značně setřen její barokní ráz. Kaple je obdélná, s odsazeným, trojboce uzavřeným presbytářem a s hranolovitou věží nad průčelím se vchodem. Další oprava byla provedena v roce 1964

Jaroslav Valečka, 27.1. 2012
    Sv. Antonín Paduánský - jeho život, legendy, atributy