Hrady.cz
Pražská botanická zahrada z r. 1966 a zpřístupněná r. 1992 je krásným kusem přírody s netradičním výhledem na Prahu. Chloubou je překrásná japonská zahrada, vinice sv. Kláry a celá venkovní expozice s ukázkami různých biotopů a se sbírkou zkamenělých dřev. Pravidelně se zde pořádají výstavy.
Ornamentální zahrada
© Jiří Špaček, 08/2015
Graficke pismenko Botanická zahrada hl. m. Prahy se nachází na katastrálním území Praha-Troja a v současné době má rozlohu asi 50 ha. Má tři vchody, dva v jižní části a třetí pak v části severní. Přímo u zastávky autobusů Kovárna se nachází vstup přes vinici sv. Kláry, od zastávky Zoologická zahrada se lze dostat k pův. hlavnímu vchodu v Nádvorní ulici, a to vzhůru buď Trojskou ulicí nebo zkratkou po tzv. Kozí stezce. Zastávky Kovárna i Zoologická zahrada obsluhuje městský autobus 112 od stanice metra C Nádraží Holešovice. Přístup k severnímu vchodu do botanické zahrady se nachází v ulici K Pazderkám, kde je zastávka Na Pazderce pro autobusy ...
13.10. 2015

historie

Pražská botanická zahrada byla jako osvětově naučné zařízení založena r. 1966 a podle původního megalomanského záměru měla zaujímat v Troji plochu 130 hektarů. K tomu však nikdy nedošlo. Realizace se vlekla a teprve po změně poměrů byla v r. 1992 na ploše 3 ha otevřena tzv. úvodní expozice, dnes označovaná jako orientální zahrada. Vévodí jí velká louka, která slouží k relaxaci návštěvníků a k výstavám uměleckých děl. Obklopují ji menší expozice

Jiří Špaček (s využitím informačních materiálů Botanické zahrady hl. m. Prahy), 14.10. 2015

popis

Botanická zahrada hl. m. Prahy v Troji se od otevření pro veřejnost v r. 1992 stále dynamicky rozvíjí a významně se změnila od 1. dubna 2011. Jednotlivé části zahrady již nejsou od sebe odděleny ploty, ale plot obepíná jednu velkou a přehlednou venkovní expozici s množstvím zajímavých výsadeb a překrásnými výhledy a zákoutími. Venkovní expozice se rozkládá na ploše asi 50 hektarů a je zpřístupněna celoročně, v zimním období dokonce zdarma.

Menu a stránka samotná se upravuje...

WC, Bezbariérový, Rodiny s dětmi, Program pro školy, Občerstvení, Parkoviště, Suvenýry, Rezervace, Svatby
    botanická zahrada, arboretum
    Praha 7-Troja