Hrady.cz
Zaniklá tvrz Dobrá Voda zmiňována r. 1355, kdy se odtud psala vdova po Cizkrajovi společně s jejich syny Našenem a Vrchoslavem. Tvrz prodali r. 1360 Bohuňkovi z Trstěnic, poté se majitelé často střídali. Tvrz zmíněna ještě r. 1492, r. 1506 jsou tvrz i ves uváděny pusté. Tvrz zanikla před r. 1550.
jižní ohyb okružního příkopu
Graficke pismenko Tvrz, po níž zůstal vodní příkop kolem dnešní myslivny lze nejspíše ztotožnit s tvrzí Dobrá Voda, po které se roku 1355 psala vdova po Cizkrajovi a jejich dva synové Našen a Vrchoslav. Od nich ji koupil roku 1360 Bohuněk z Trstěnic a roku 1379 se po Dobré Vodě i psal. Během 15. století se majitelé často měnili, tvrz existovala ještě roku 1492, krátce poté ves a si ní nejspíš i tvrz zanikla. Roku 1506 je zmiňován pustý dvůr, roku 1550 pustá ves.

popis

Okrouhlé tvrziště o průměru 32 metrů je dosud obklopeno 7-11 metrů širokým vodním příkopem. Z tvrze samotné se s určitostí dochovala pouze část valu před příkopem na západě a relikt drobné oblé bašty na severozápadě. Hypoteticky mohlo být zdivo tvrze využito pro stavbu myslivny – budovy o rozměrech 12,5x25 m a síle zdiva přes 1 metr – původní mohou být také některé tarasní zdi.

Znojmo  (ZN)
    Trstěnice