Hrady.cz
Zaniklá tvrz. Byla postavena patrně v 2. pol. 14. stol., neboť je zmiňována r. 1416 při prodeji majetku Annou z Chotěrad Janovi z Bohušic. Jan tvrz hned prodal Mikuláši Florštetovi z Dunajovic, ten ji prodal r. 1447 Lickovi z Plavče. V 16. stol. byla tvrz připojena k Jevišovicím a brzy poté zanikla.
severovýchodní nároží věže
Graficke pismenko Tvrz v Němčičkách, připomínaných v r. 1350, existovala asi již v druhé polovině 14. století, neboť v r. 1416 prodala Anna z Chotěrad ves Němčičky s tvrzí, lenním dvorem a příslušenstvím Janu z Bohušic a ten je hned přenechal Mikuláši Florštetovi z Dunajovic. Florštet postoupil ves s tvrzí a dvorem v r. 1447 Lickovi z Plavče. V 16. století však již náležely Němčičky k Jevišovicím a zdejší tvrz brzy zanikla. Zbytky jejích základů se nacházejí na sever od osady směrem na Mikulovice.
Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Jižní Morava, 23.4. 2004

nepatrné zbytky zdí