Hrady.cz
Dvoukřídlý patrový klasicistní zámek postaven r. 1755 na místě tvrze. R. 1806 v majetku rytíře Václava Beníška z Dobroslavi. R. 1848 patřil Fleischerům, r. 1887 Richterům. Po r. 1948 užíván jako učiliště. Po r. 1989 byl v havarijním stavu koupen a opraven Ing. M. Peroutem.
Boční pohled
Graficke pismenko Prohlídka s průvodcem trvá cca 50 minut, max. 25 osob ve skupině (texty Aj, Nj, Rj po předchozí tel. domluvě).
Prohlídkový okruh zahrnuje: v přízemí expozici sakrálního umění zbouraných mosteckých kostelů, galerijní expozice oltářních obrazů, v prvním patře zámecké interiéry 18. a 19. století, prohlídkový okruh zámeckými interiéry zahrnující reprezentační a obytné části zámku (sály a salóny, rezidence bývalých majitelů), park s kaplí sv. Josefa a zámecká zahrada s daňčí a jelení oborou.

Zámek, který vstal z popela
    Zámek byl postaven r. 1755 na místě středověké tvrze. Stavitelem byl Franz Wenzel Rayssky, svobodný pán z Dubnice. Byl postaven jako kopie italské novorenesanční vily, takové stavby jsou v Čechách jen dvě. R. 1786 byl prodán soudem za účelem zaplacení dluhů. R. 1806 byl zámek v držení rytíře Václava Beníška z Dobroslavi, stavebně upraven v klasicistním stylu. Od r. 1848 byl zámek s přilehlým parkem v majetku bohaté měšťanské rodiny Fleischerů z

Vladimír Studecký - webové stránky zámku, 13.1. 2012

Rodiny s dětmi, Suvenýry, Rezervace, Pronájem prostor, Svatby