Hrady.cz
Tvrz postavil Vilém z Čachrova v letech 1380 - 1390. Po r. 1446 přestala sloužit jako sídlo majitele a zpustla. R. 1566 tvrz koupil a obnovil Jan Bohuchval z Hrádku. V 2. pol. 18. st. sloužila jako sýpka. Dnes je ve špatném stavu.
Celkový pohled
Gotická věž s chátrajícím renesančním přístavkem při východním průčelí věže.
© Luděk Pitter 06/2006
Graficke pismenko Tvrz je možno nalázt v obci Čachrov nad levým břehem říčky Ostružné asi 700m nad mořem :-) při silnici z Klatov do Železné Rudy. Tvrz se ppoprvé připomíná ve 14. století. Roku 1904 byl Čachrov povýšen na městys.
28.5. 2002

historie

Ves Čachrov se poprvé připomíná r. 1352 ve výčtu vesnic náležejících ke klatovskému děkanátu. V l. 1362 a 1364 uvádějí prameny jejího prvního držitele, Viléma z Čachrova, který zde v l. 1380 - 1390 postavil na náhorní planině, uzavírající hluboká údolí, táhnoucí se jednak od severozápadu, jednak od východu, výstavnou a mohutnou tvrz. Tvrz byla obklopena příkopem s vodou a její značné rozměry vedly k tomu, že byla někdy označována i jako hrad. Do

22.1. 2003
    Gotická tvrz z let 1380-90, která po opuštění byla používána jako sýpka, mohutná věžovitá stavba na čtvercovém půdorysu s gotickými okny a portály, chráněná hradbou a příkopem. Po roce 1740 přistavěn barokní zámek, který později dvakrát vyhořel, naposledy v roce 1933 odstraněn r. 1977. Gotický kostel sv. Václava z doby kolem r. 1360, opravený v 18. stol., věž přistavěna r. 1804. V r. 1901 byla na Ostružné uvedena do provozu jedna z

sumava-info.cz, 28.5. 2002

Klatovy  ( KT)