Hrady.cz
Zřícenina původně trojkřídlého zámečku, který vznikl kolem roku 1705. Majitelem byl Norbert z Vrbna, trvale však sídlící na Hořovicích. Zámeček sloužil jako panský správcovský dům.
2003 ©Jiří Marounek
Source soubor nebyl vytvoren! Hlavní obrázek místa Hlavní obrázek místa Hlavní obrázek místa Hlavní obrázek místa Hlavní obrázek místa Hlavní obrázek místa Hlavní obrázek místa Hlavní obrázek místa
Graficke pismenko Jde o tvrz, rytířské sídlo, postavené pro Jana Františka z Vrbna a Bruntálu. Podle popisu z roku 1720 bylo celé zděné, v přízemí s kancelářemi a byty úředníků, v patře s pokoji pro vrchnost s kaplí. Zámek zanikl po připojení ke Konopišti.
Dochovaly se zříceniny obvodového zdiva s okenními klenbami, které se nacházejí asi 100 m od tvrze v Podmračí.

Benešov  (BN)
    Mrač