Hrady.cz
Jednoobloukový kamenný most přes Rokytku pod kostelním areálem nahradil zřejmě starší objekt někdy po roce 1843. Z něj byla přenesena socha sv. Jana Nepomuckého, odcizená někdy počátkem 90. let 20. století. V letech 1998–2004 zde stála její kopie, po jejímž odcizení zbyl reliefně zdobený podstavec.
Návodní strana mostu

Kamenný most bez sochy svatého Jana Nepomuckého v Kryštofově Údolí

Graficke pismenko Kamenný jednoobloukový most přes Rokytku byl pod kostelním areálem v Kryštofově Údolí postaven někdy před rokem 1763, kdy na něj byla osazena socha svatého Jana Nepomuckého, kterému je díky shození z Kamenného (dnes Karlova) mostu v Praze připisována ochrana obdobných staveb. Podle mapy stabilního katastru stál původní objekt mírně výš proti proudu. Snad po poškození povodní (1840?) byl postaven dnešní most (na klenáku se údajně nacházel letopočet 1832), na nějž byla socha přenesena. Zatímco jednoduchý a zřejmě fortelně postavený most přežil bez větších úhon poválečnou devastaci obce, měla socha dramatičtější osudy: někdy v období budování byla shozena do potoka ...