Hrady.cz
Prostá žulová boží muka u cesty mezi Novým Rychnovem a Čejkovem. Jejich stáří není doloženo, snad jsou z 17. či 18. století. Na kamenném podstavci stojí polygonální sloup s jednoduchou hlavicí. Na vrcholu je fragment kovového dvouramenného kříže. Boží muka jsou památkově chráněna.
boží muka nad Rychnovem
© Milan Caha 06/2011
Graficke pismenko Prostá žulová boží muka u cesty mezi Novým Rychnovem a Čejkovem. Jejich stáří není přesně doloženo, dostupné prameny uvádějí jejich vznik v 17. či 18. století (typově podobná boží muka v nedaleké obci Sázava jsou datována do roku 1771). Na kamenném podstavci stojí polygonální sloup s jednoduchou hlavicí. Na vrcholu je fragment kovového dvouramenného kříže. Boží muka jsou památkově chráněna.

křížek, boží muka
     Pelhřimov  (PE)