Hrady.cz
První zmínka o vsi je z r. 1273 v listině kláštera v Doksech. Od konce 15. stol. vlastní ves rod Haslauerů z Hozlau, kteří zde založili ren. tvrz a jsou zde připomínáni ve 20. l. 17. stol. Poslední zmínky o ml. tvrzi jsou z poč. 18. stol. Dnes ne moc výrazné tvrziště, na jehož temeni stojí čp. 52.
Budova na pahorku tvrziště
Graficke pismenko Ves Květnová (původní název Permersgrün) pravděpodobně byla založena během kolonizace v 13. století německými osadníky a náležela k hradu Loket. První zmínka o vsi Permersgrün je z roku 1273 v listině kláštera v Doksech. V průběhu 14. století na vyvýšeném místě nad vsí vzniká tvrz. V roce 1437 drží ves a tvrz Hildebrant Preysner. Dalším majitelem byl Petr ze Šternberka, odpůrce Jiříka z Poděbrad a z tohoto důvodu je starší tvrz v r. 1450 obléhána, dobyta a pobořena Mikulášem Hasištejnem z Lobkovic. Stejného roku byla ves opět vrácena dle ustanovení "Vlčtejnské" mírové smlouvy Petrovi ze Šternberka, který ...
Petr Nožička, čerpáno z Encyklopedie českých tvrzí II.,kol. autorů, Argo 2000, Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, díl IV. - Západní Čechy, Svoboda, Praha 1985, 21.10. 2011

popis

Na málo výrazném temeni tvrziště stojí dům čp. 52. Nedaleko jihovýchodního rohu je málo patrná prohloubenina po příkopu. V zadní (východní) části domu je už příkop dobře patrný. Podle tvaru tvrziště a dispozice vystává otázka, jestli renesanční tvrz neměla v těchto místech svojí gotickou předchůdkyni. Tuhle domněnku může potvrdit, nebo vyvrátit pouze archeologický průzkum.

Karlovarský kraj
     Karlovy Vary  (KV)