Hrady.cz
Barokní kostel stojí na místě původního kostela, který byl postaven patrně ve 13. stol. cisterciáckými mnichy. Roku 1286 získal patronát nad kostelem řád křížovníků s červenou hvězdou. Řád nechal kostel zbourat a v l. 1721–1727 vystavěl nový barokní kostel pod vedením Jana Volfganga Braunbocka.
kostel od JV
Kostel se nachází uprostřed města na náměstí 5. května, hned vedle autobusového nádraží.
Rodochrozit , 17.10. 2011

Historie kostela Nanebevzetí Panny Marie
    Kostel byl postaven patrně společně s městem ve 13. století, snad cisterciáckými mnichy z kláštera ve Waldsassen (na což poukazuje jeho mariánské zasvěcení), kteří ve městě působili. Roku 1286 udělil král Václav II. patronátní právo kostela českému řádu křížovníků s červenou hvězdou. Kostel patrně přestal svou velikostí vyhovovat počtu věřících, proto ho nechal řád na počátku 18. stol. zbourat a v l. 1721–1727 byl na jeho místě postaven nový

7.1. 2012

popis

Kostel je jednolodní, obdélníkový. Zaoblený polygonální presbytář, sklenutý valeně s lunetami. Sakristie a kaple po stranách se dvěma dvoupatrovými věžemi umístěnými v úhlech mezi lodí a presbytářem. Průčelí s rámovým portálem v ose členěno dvojicemi pilastrů, okny, římsou a ukončeno nástavcem se štítem. Mezi věžemi zakončenými cibulovým zastřešením stál původně na vrcholu střechy ještě sanktusník, který zničil požár roku 1824. Boční fasády s

Rodochrozit - podle UPČ E. Pocheho, 17.10. 2011

Karlovarský kraj