Hrady.cz
Sousoší Nejsvětější Trojice stávalo od roku 1714 u farního kostela Panny Marie v Přísečnici. V rámci její likvidace bylo roku 1972 přeneseno východně od presbytáře kostela Všech svatých ve Vejprtech a je tak jednou z několika připomínek zaniklého města.
Sousoší od východu

Sousoší Nejsvětější Trojice ve Vejprtech

Graficke pismenko Sousoší Nejsvětější Trojice, vytvořené zřejmě místním sochařem, stávalo od roku 1714 u farního kostela Panny Marie v Přísečnici. V rámci její likvidace kvůli stavbě vodárenské nádrže bylo roku 1972 přeneseno východně od presbytáře kostela Všech svatých ve Vejprtech a je tak jednou z několika připomínek zaniklého města (viz též sloup s Pietou, lesní hřbitov).
Ivan Grisa, dle E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech, svazek 3., Academia 1980, 17.10. 2011

socha, monument