Hrady.cz
Barokní monument zřejmě lokální provenience v západní části měděneckého náměstí. Kromě titulního sousoší zachycuje na reliéfech další postavy, spojené s monoteistickými náboženstvími (Archanděl Michael, svatý Jan Nepomucký aj.).
Sousoší od východu

Sousoší Nejsvětější Trojice v Měděnci

Graficke pismenko V západní části měděneckého náměstí stojí od poloviny 18. století sousoší Nejsvětější Trojice, umístěné na nevysokém, bohatě členěném soklu. Sochařská výzdoba je zřejmě lokální provenience. Kromě titulní plastiky najdeme na reliéfech podstavce například Pannu Marii, Archanděla Michaela a tehdy čerstvě svatořečeného Jana Nepomuckého.
Ivan Grisa, dle E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech, svazek 2., Academia 1979, 17.10. 2011

socha, monument