Hrady.cz
Původně renesanční stavba byla obnovena po třicetileté válce. Současný vzhled pochází z 19. století, v 70. letech 20. století nevhodná úprava oken a odstranění vížky, opraveno roku 2010. Dnes bytový objekt v soukromém vlastnictví.
Hlavní (západní) průčelí

Radnice v Měděnci

Graficke pismenko Měděnecká radnice byla postavena jako renesanční stavba ve II. polovině 16. století. Následky poškození za třicetileté války odstranila obnova koncem 17. století. Současný vzhled pochází z 19. století, v 70. letech 20. století nevhodná úprava oken a odstranění vížky. Při opravě roku 2010 byla osazena replika vížky a vylepšen vzhled hlavního průčelí. Radnice dnes slouží jako bytový objekt v soukromém vlastnictví.
Ivan Grisa, dle Z. Fišera: Historické radnice Čech, Moravy a Slezska, 2. díl, Libri 2010, 16.10. 2011

Chomutov  (CV)
    Měděnec