Hrady.cz
Gotická tvrz přestavěná na pozdně gotický hrad a později na čtyřkřídlý renesanční zámek, řadu staletí příležitostná rezidence Habsburků s honebním revírem. R. 1873 romanticky upraven. Po r. 1922 bylo v zámku Ředitelství státních lesů a statků.
Pohled od severu.
Zámek je velmi dobře dostupný z Prahy městskou dopravou.
28.5. 2002

Historická expozice na zámku
    Roku 2004 byla na zámku otevřena nová historická expozice, která je instalována v chodbách a sálech prvního patra, v autentických prostorách reprezentačních komnat císaře Rudolfa II. a v apartmánu blahoslaveného krále Karla I. a císařovny Zity. Součástí prohlídky je pracovna se sbírkami vědce a cestovatele Ludvíka Salvátora Toskánského, zámecká knihovna toskánských Habsburků, zámecká obrazárna a expozice vojenské historie, uniforem a zbraní

historie

Zámek vznikl na místě původního hradu . Rádi zde pobývali císaři Ferdinand I. a Maxmilián I., avšak největšího rozkvětu dosáhl za Rudolfa II., který zde pobýval mezi lety 1579 - 99. Po roce 1910 převzal zámek stát.
    28.5. 2002

WC, Občerstvení, Restaurace, Parkoviště, Suvenýry, Rezervace, Úschovna kol, Pronájem prostor, Svatby
    hrad přestavěný na zámek
     Praha-východ  (PH)