Hrady.cz
Na nároží dnešních ulic Kosořické a Tyršovy, u někdejšího jižního okraje městečka, byl roku 1694 postaven trojiční sloup, opravený 1726. Jednoduchý válcový sloup na čtvercovém podstavci nese sousoší zjevně lidové provenience.
Sloup od severovýchodu

Trojiční sloup v Dobrovici

Graficke pismenko Na nároží dnešních ulic Kosořické a Tyršovy, u někdejšího jižního okraje městečka, byl roku 1694 postaven trojiční sloup, opravený roku 1726. Jednoduchý válcový sloup na čtvercovém podstavci nese sousoší zjevně lidové provenience. Okolí bylo upraveno v rámci stavby panelových domů koncem 70. let 20. století.
Ivan Grisa, dle E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech, svazek 1., Academia 1977, 13.9. 2011

socha, monument