Hrady.cz
Rozhledna (11 m, 536 m n. m.) byla postavena r. 1927 na památku 300letého výročí porážky selského povstání. Postavena byla díky aktivitě obyvatel Neveklova a dalších obcí. Rozhledna je dnes ve špatném stavu, plánuje se rekonstrukce. Zajímavostí je, že na Neštětické hoře se dříve těžilo zlato.
Pohled na rozhlednu ze strany vstupu
Graficke pismenko Na homolovitém vrchu 536 m nad mořem je možné nalézt 11 m vysokou rozhlednu, která byla vybudována v roce 1927 na paměť 300. výročí porážky selského povstání v r. 1627. Rozhledna se nachází na katastrálním území Neštětice, které je součástí města Neveklov. Je volně přístupná, avšak okolní stromy částečně brání ve výhledu. V r. 2008 byly vykáceny stromy na severní straně, takže se značně zlepšil výhled do Posázaví. Stav rozhledny je stále neutěšený, přestože byla částečně zabezpečena.
28.5. 2002

O zlaté studánce
    Za dávných časů byla v lesích u Neštětické hory malá studánka, obrostlá travou a nízkým křovím. To se za jasného dne i v noci třpytilo ryzím zlatem. Kdysi jel kolem panský kočár z tloskovského zámku a náhodou mu šel vstříc starý pasák. Nesl v ruce proutěné košíčky. Pán vyhlédl z kočáru a viděl, že se starcovy košíčky blyští zlatem. Kázal zastavit a vyptával se, kde na ně řeže proutky. I vyprávěl mu stařeček, že je již dlouhý čas řeže na

věž
    rozhledna