Hrady.cz
Dřevěná rozhledna (52,2 m, 498 m n. m.) byla postavena v l. 2010–11, slavnostní otevření proběhlo 14. 5. 2011. Zadavatelem stavby je obec Bohdaneč, technický návrh zpracovali v ČVUT Praha a VUT Brno. Je nejvyšší dřevěnou rozhlednou v Evropě, ne-li ve světě. Zajímavostí je nainstalovaný dalekohled.
Bohdanka

Rozhledna Bohdanka.

Graficke pismenko Projekt "Rozhlédni se okolo Bohdanče" financovala obec Bohdaneč za přispění firmy Less. Náklady na stavbu věže a přidružených dřevostaveb se pohybovaly v celkové výši 18 281 982 Kč.
V roce 2005 byl rozpracován projekt stavby a v dubnu 2001 proběhla její kolaudace. Otevřena pro veřejnost byla hned následující měsíc, tedy 16. 5. 2011.
Celková výška rozhledny je 52,2 metru, horní vyhlídka je ve výšce 42 metrů, dolní pak 22,5 metru. Kdo se rozhodne vystoupat až na vrchol, absolvuje 216 schodů.
Půdorys paty věže je 8 x 8 metrů, ve výšce 42 metrů pak 6,3 x 6,3 metru. Na stavbu bylo použito 160,0 krychlových metrů kulatiny, 30,0 krychlových metrů ostrohranného řeziva a 30 tun oceli.
Rozhledna nabízí opravdu fenomenální výhled po okolí a je zde i možnost rychlého občerstvení.
Jaroslav Šefčík , Informační vývěska rozhledny v Bohdanči, 26.7. 2011