Hrady.cz
Raně barokní zámek byl postaven roku 1649. V letech 1659–1660 byl rozšířen o boční křídla. Kolem zámku je neupravovaný park s velkou sbírkou dřevin. Zámek prochází postupnou rekonstrukcí.
Pohled na zámek v zimě
Křinecký zámek je od 19. července 2009 částečně zpřístupněn veřejnosti, přičemž stále probíhá jeho postupná rekonstrukce.
Eva Harapesová, 19.7. 2009

Expozice na zámku:
    1. Zámecká expozice - zahrnuje výstavy Stará škola a Móda 20. století. - Expozice přibližuje život šlechty na zámku. Zavede návštěvníky do Velkého barokního sálu s kaplí Panny Marie Sedmibolestné (místo konání koncertů a svateb), dále do přístupné části prvního patra s přípravnou pokrmů, panskou jídelnou a unikátními tzv. Modrými salonky. V části druhého patra je výstava Stará škola - umožní návštěvníkům vrátit se do školních let a

WC, Rodiny s dětmi, Program pro školy, Občerstvení, Suvenýry, Svatby, Noční prohlídky
     Nymburk  (NB)