Hrady.cz
Budova z let 1893–96 podle projektu Franze von Neumann nahradila původní radnici, která od roku 1532 stávala v západní části hlavního frýdlantského náměstí. Ve zřejmé snaze vyrovnat se nedalekému Liberci vznikla stavba dodnes zcela neúměrného měřítka.
Krov západního křídla
© Ivan Grisa 07/2011
Graficke pismenko V radnici sídlí mimo městského úřadu a musea i informační centrum (v přízemí). Na adrese http://www.mesto-frydlant.cz/cs/rezervace-prohlidka-veze.html si lze rezervovat termíny prohlídky radniční budovy včetně výstupu na věž.

Nová radnice ve Frýdlantě
    Původní radnice poddanského města stála od roku 1532 v západní části hlavního náměstí (dnes T. G. Masaryka). Stavbu postihla řada požárů, po kterých byla opakovaně přestavována. Její technický stav byl před polovinou 19. století špatný, byly konány přípravy ke stavbě nové budovy. Ta byla roku 1850 zahájena, zároveň s tím začala i demolice staré radnice. Pro zásadní statické poruchy musely být obě akce předčasně ukončeny, původní radnice stála ve

Liberecký kraj
     Liberec  (LI)