Přihlásit
Přihlášení na server

Kraj: Zlínský kraj
Okres:  Uherské Hradiště  (UH)
Obec: Buchlovice
ČR
Zámek se nachází severovýchodně od Uheského Hradiště ve vsi Buchlovice odkud vede žlutá turistická cesta na blízký hrad Buchlov (2,5km). U zámku je parkoviště.
28.5. 2002

Zámek v Buchlovicích vznikl na přelomu 17. a 18. století. Říká se, že jej nechal postavit Dětřich z Petřvaldu pro svou italskou manželku Eleonoru, která byla zvyklá na teplo jihu, a proto se nemohla přizpůsobit chladným místnostem na hradě Buchlov. Petřvaldové měli ve znaku pávy, snad proto se můžete v okolí zámku a přilehlém parku setkat s těmito pyšnými ptáky. Zámek se architekturou přibližuje baroknímvíce informacívíce ...
weselka, 28.5. 2002

Hrad Buchlov vyhovoval stále méně nárokům majitelů, a nakonec bylo v Buchlovicích vybudováno nové pohodlné sídlo – zámek. Lidová tradice uváděla že Jan Dětřich z Petřvaldu jej vystavěl pro svou manželku Anežku Eleonoru z Colonna-Felsu, jíž se prý na Buchlově nelíbilo a toužila bydlet v prostorách, které by jí připomínaly slunnou Itálii. Proto byl zámek vybudován po vzoru zámecké stavby zvané Villa Colonnavíce informacívíce ...
Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Jižní Morava, 20.4. 2004

Zámecký park
Buchlovická zámecká zahrada a park představují jedny z našich nejvýznamnějších památek tzv.historické zeleně, tvořící neoddělitelnou součást reprezentační architektury šlechtického sídla. Zahrada byla zakládána současně s výstavbou zámku od počátku 18.století ve stylu, který korespondoval s atmosférou samotné budovy, ovšem před polovinou 18.století byla upravena ve francouzském stylu. Terén svažující se od západuvíce informacívíce ...
Lucie Nižaradzeová, 9.11. 2005

Mimořádně hodnotný barokní zámek ve stylu římské vily. Postaven na odstupňovaných terasách. Park zřízen v italském stylu, později přeměněn na francozský a anglický. Poslední držitelé zámku, Barchtoldové, sem umístili vojenskou nemocnici.
WC, Bezbariérový, Občerstvení, Parkoviště, Suvenýry, Rezervace, Svatby