Hrady.cz
Kostel založen roku 1773. Roku 1874 přestavěn pseudorenesančně. V západním průčelí čtyřboká věž. Oprava fasády v roce 2002 a roku 2004 obnoveny vnitřní omítky a malby.
Kostel sv. Antonína Paduánského ve Velešicích
Pohled od jihu
© Pavel Vítek 05/2011
Graficke pismenko Velešice, nyní součást města Hoštka, se nacházejí 3 km severně od Štětí a 20 km jihovýchodně od Litoměřic. Kostel sv. Antonína Paduánského se nachází v centru vsi při silnici.

historie

Kostel sv. Antonína Paduánského byl založen roku 1773. Přestavbou v novorenesančním stylu prošel v roce 1874. V roce 2002 proběhla oprava fasády a v roce 2004 obnova vnitřních omítek a malby.
    Sv. Antonín Paduánský - jeho život, legendy, atributy

popis

Kostel sv. Antonína Paduánského je obdélná stavba s odsazeným polygonálním závěrem. Kostelní sakristie je umístěna v přízemí. V západním průčelí kostela vstupní rizalit se čtyřbokou věží.