Hrady.cz
Radnice ve stylu tudorovské novogotiky nahradila v letech 1866–67 renesanční dřevěný radní dům, postavený někdy počátkem 15. století. Z něj se zachoval základní kámen a zvon z roku 1579. Dnešní radnice byla opravena roku 1985, dodnes zde sídlí městský úřad.

Radnice v Zákupech

Graficke pismenko Původní zákupská radnice byla jednou z nejvýraznějších dřevěných architektur tohoto typu v českých zemích. Její údajný základní kámen nese letopočet 1417, o radnici však existuje písemná zpráva až z roku 1519. Na přestavbu (novou stavbu?) přispěl v I. polovině 16. století Ferdinand I. Jediným spolehlivě dochovaným artefaktem z původní stavby je zvon, datovaný rokem 1579.
Stará radnice byla snesena roku 1866 a na jejím místě vyrostla v následujících dvou letech patrová zděná budova ve stylu tudorovské novogotiky s nárožní arkýřovou vížkou. Její dvě původní a jedno mladší (dvorní) křídlo uzavírají ze tří stran obdélné nádvoří. Radnice byla opravena roku 1985, fasády do náměstí a Borské ulice byly obnoveny na přelomu tisíciletí. V budově dodnes sídlí městský úřad.
Ivan Grisa, dle K. Kibic a Z. Fišera: Historické radnice Čech, Moravy a Slezska, 2. díl, Libri 2010, 7.6. 2011

Liberecký kraj
     Česká Lípa  (CL)