solnice

Jihočeské motocyklové muzeum
Budova byla postavena r. 1531 jako skladiště obilí, později byla využívaná jako městská zbrojnice a ještě později v ní byl sklad soli. Dnes slouží Jihočeskému motocyklovému muzeu a lze zde shlédnout mnoho historických motocyklů vyrobených od r. 1899.
Graficke pismenko Budova zbrojnice se nachází na Piaristickém náměstí vedle kostela a kláštera dominikánů. Postavena byla roku 1531 a později v ní byl umístěn sklad soli. Dnes budova slouží Jihočeskému motocyklovému muzeu v jehož expozici lze shlédnout na 90 historických motocyklů od roku 1899 po současnost, historická jízdní kola a další zajímavosti z oblasti letectví a automobilismu.
Solnice je obdélná renesanční budova s vysokým stupňovitým štítem se střílnami a kamennými maskami.

České Budějovice  (CB)