Hrady.cz
Terénní pozůstatky hradu na Zámeckém vrchu pravděpodobně ze třináctého století, který stejně jako Rechenburk sloužil jako opora rodu Švábeniců při kolonizaci Trutnovska v 13. stol. Zanikl pravděpodobně s odchodem tohoto rodu z Trutnovska. Těleso hradu je rozděleno železnicí Jaroměř - Trutnov.
Letecký pohled na lokalitu
Graficke pismenko Na Zámeckém vrchu nedaleko soutoku řeky Úpy a Petříkovického potoka stál hrad. První zmínka o něm je z roku 1794, kdy jsou zmiňovány jeho zříceniny. V roce 1868 bylo těleso hradu poškozeno stavbou železnice Trutnov - Jaroměř, přitom byly nalezeny zbytky zdiva. V roce 1972 nalézá zde dr. Vladimír Wolf hradní těleso, dva příkopy a dva valy. Bylo zjištěno, že hrad je velmi podobný nedalekému hradu Rechenburku a pravděpodobně souvisí s činností Švábeniců v tomto regionu.
Petr Nožička, čerpáno z:Kol.: Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku VI., Východní Čechy, Nakladatelství Svoboda, Praha 1989, 16.5. 2011

popis

Areál hradu se nachází na ostrohu Zámeckého vrchu směrem k soutoku Úpy a Petříkovského potoka. Hrad je v necelé polovině rozdělen železnicí Trutnov-Jaroměř. Severnější část je od ostrožny oddělena dvěma příkopy oddělenými valem. Jiné stopy po hradu nejsou patrny.
    Petr Nožička, čerpáno z T. Durdík: Ilustrovaná encyklopedie českých hradů, Libri, Praha 2000, 22.5. 2011

Trutnov  (TU)
    Trutnov-Poříčí