Hrady.cz
Židovský hřbitov, který sloužil od poloviny 19. století (snad od r. 1842) nepočetné židovské komunitě je v Loučimi. Byl užíván do 2. sv. války, poslední pohřby zde proběhly v roce 1948. Na ploše 2733 m2 se dochovalo 90 náhrobků.
© Milan Caha 03/2011
Graficke pismenko Nepočetná židovská komunita je v Loučimi doložena od prvé poloviny 18. století. V roce 1724 zde žily pouhé 3 rodiny, v roce 1921 už jen 3 Židé. V 19. století měla tato komunita i vlastní modlitebnu a od poloviny 19. století (snad od roku 1842) i hřbitov. Ten byl používán pravidelně do 2. sv. války, poslední pohřby zde proběhly krátce po válce, v roce 1948. Na ploše 2733 m2 se dochovalo 90 náhrobků.

židovské památky
     Domažlice  (DO)