Hrady.cz
Pivovar, poch. z 15. století, stojí v městě Kácov. Tvoří jej starobylé budovy na břehu řeky Sázavy uprostřed přírody. V 18. stol. byl majetkem Habsburků. Po 1. sv. válce byl znárodněn, znovu v r. 1948. Rekonstruován byl v l. 1993–94, znovu v r. 2001 s novým majitelem.
pivovar od Sázavy
Graficke pismenko Roku 1457 je prvně zmiňován pivovar v Kácově, založením je jedním z nejstarších u nás. Objekt pivovaru se nachází na původní, ještě středověké lokaci přímo u řeky Sázavy. V roce 1726 získala kácovské panství s pivovarem Anna Maria, velkovévodkyně Toskánská. Kácov se tak dostal do vlastnictví vládnoucí habsburské dynastie. Poprvé byl pivovar znárodněn v letech 1918–1920 jako celý habsburský majetek. Podruhé byl pivovar znárodněn v roce 1948. Vlastníky pivovaru byly: 1948–1952 Středočeské pivovary n.p., 1953–1954 Benešovské pivovary n.p., 1955–1957 Středočeské pivovary n.p. Jako výrobní podnik pivovar zanikl roku 1957. Pivovar prošel rekonstrukcí ...
Rodochrozit - podle pivovaru Hubertus Kácov, 3.5. 2011

technická památka