Hrady.cz
Větrný mlýn holandského typu snad z počátku 19. stol. Jako obydlí však slouží již přes 100 let. Po druhé světové válce měl ještě šindelovou střechu i svůj původní vzhled. V rámci stavebních úprav po roce 1953 byla střecha oplechována.
© Luděk Pitter 04/2005
Graficke pismenko Větrný mlýn se nachází při severním okraji obce Studénka. Ze silnice od Bravantic odbočíte vlevo mezi domky a poslední domek je postaven za využití původní konstrukce mlýna. Polní cesta dále pokračuje na Velké Albrechtice.

Jednalo se o mlýn holandského typu, který byl po roce 1953 stavebně upraven, opatřen okny a k objektu byla přistavěna veranda a další budovy.
6.4. 2005

historie

Mlýn snad z počátku 19. stol., který jako obydlí slouží již přes 100 let. Na konci druhé světové války byl silně poškozen, ale po válce opraven a v té době měl ještě šindelovou střechu a zachovával si svůj původní vzhled. V rámci stavebních úprav po roce 1953 byla střecha oplechována.

mlýn
    větrný